El mas El Pujol i el restaurant Ababol participen en la tercera edició de "Benvinguts a Pagès"

Dilluns, 7 de maig de 2018
Benvinguts a Pagès tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny, amb prop de 900 propostes diferents arreu de Catalunya.

Amb la tercera edició de Benvinguts a Pagès, el món rural català i osonenc es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. A la comarca d'Osona, les inscripcions de cases de pagès, establiments i activitats augmenten un 17% respecte de l'any passat: en total, Osona oferirà 41 propostes diferents entre explotacions agrícoles que obriran les seves portes als visitants, allotjaments que faran ofertes especials, restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès i activitats complementàries. Arreu de Catalunya, les propostes arriben fins a prop de 900.

A Calldetenes hi participen el Mas el Pujol que obrirà les seves portes al públic perquè els visitants puguin conèixer els seus productes, carn de vedella i llet crua de vaca Mas El Pujol, i el restaurant Ababol, que oferirà el menú "Benvinguts a Pagès" amb producte del territori i de temporada.

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d'allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d'activitats paral·leles. La comarca d'Osona va participar molt activament en la darrera edició, la qual va rebre el 12% del total dels visitants, esdevenint la comarca més visitada, a més de ser una de les comarques amb més visitants un 7% dels quals procedien d'Osona.

La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s'ha fet un lloc a l'agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l'oportunitat d'adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Presència arreu del país

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica entorn del producte i l'àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l'alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d'oli, etc.

Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació, de l'Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i oferta de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:42