El mas El Pujol i el restaurant Ababol participen a les segones jornades "Benvinguts a Pagès"

Dijous, 25 de maig de 2017
"Benvinguts a Pagès" permet visitar durant un cap de setmana masies en actiu d'arreu de Catalunya, que obren les portes de les seves explotacions perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a prop de casa.

El Mas el Pujol de Calldetenes participa a la segona edició de “Benvinguts a pagès”, que tindrà lloc el cap de setmana del 3 al 5 de juny. Aquesta iniciativa innovadora impulsada conjuntament per les àrees de de Turisme i Agricultura de la Generalitat de Catalunya, aposta pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana.

En aquesta segona edició, gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya ofereixen visites gratuïtes a les seves explotacions, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a terres catalanes. A més a més d’allotjaments, restaurants i activitats complementàries per planificar un cap de setmana a mida a qualsevol racó del país per conèixer de primera mà els aliments que arriben a taula.

És el cas del restaurant Ababol de Calldetenes que oferirà el menú "Benvinguts a Pagès" amb producte del territori i de temporada.

Aquest any les jornades compten amb el Suport del Club Súper 3: Farà promoció de la iniciativa a través dels seus canals (Món dels Súper, info K,...). Els súpers rebran una motxilla de tela a les explotacions i tindran accés gratuït a les activitats complementàries de pagament.

Veure el mapa interactiu amb totes les propostes de "Benvinguts a Pagès"

QUÈ ÉS BENVINGUT A PAGÈS?


• Un cap de setmana de portes obertes a gairebé 200 explotacions agrícoles i
ramaderes d’arreu de Catalunya: 3, 4 i 5 de juny.


Es faran visites gratuïtes per l’explotació, obertes a tothom, d’una mitja
hora de durada aproximadament.


• Es podrà veure com i on es produeixen els productes que després arriben a
taula, tastar-ho i comprar-ho en origen: posem en valor el territori i el producte.


• S’hi sumen restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès, amb
productes de temporada i proximitat. També allotjaments que fan ofertes
especials de cap de setmana. I activitats complementàries relacionades amb el
món del producte i la gastronomia.


• En total, uns 800 actors participants. Sota el lideratge de la Generalitat de
Catalunya, amb els Departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i
Alimentació, a través de Prodeca, i d’Empresa i Coneixement, a través de
l’Agència Catalana de Turisme, i la Fundació Alícia. També es compta amb la
col·laboració de patrons de turisme de les Diputacions, oficines de turisme i
Consells Comarcals. Un projecte transversal de país.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i oferta de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes del 3 al 5 de juny.

Facebook: BenvingutsPages
Twitter: @BenvingutsPages
Instagram: @benvingutsapages

Acte de presentació de la campanya, el passat dijous

INFORMACIÓ RELACIONADA

Més de 750 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats, s´apunten a la segona edició

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:42