Cinema i música i neurociència, guanyen els IV Premis de recerca per a estudiants

Dimecres, 16 de novembre de 2016
L'entrega d'aquests premis s'emmarca dins la Setmana de la Ciència 2016 de Calldetenes, que s'allarga fins el dissabte 19 de novembre.

Per segon any consecutiu, l’entrega dels IV Premis treballs de recerca per a alumnes de la Secció d’Institut Les Margues de Calldetenes ha tingut lloc durant la Setmana de la Ciència. Convocat pels ajuntament de Calldetenes, Folgueroles, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta i Vilanova de Sau, aquests guardons reconeixen els millors projectes de recerca desenvolupats pels alumnes de 4t d’ESO d’aquest centre d’ensenyament. L’acte ha tingut lloc aquest dilluns 14 de novembre a les 8 del vespre al vestíbul de la Casa de la Vila de Calldetenes.

En la benvinguda Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, va felicitar a tots els participants pel bon nivell demostrat en els treballs presentats i va animar-los a continuar treballant amb el mateix entusiasme per tal que els serveixi per aconseguir els seus objectius acadèmics i professionals. En el seu torn, Maria Vilamala, directora de la SI Les Margues, citant a Woody Allen “m'interessa el futur perquè és el lloc on passaré la resta de la meva vida” va recordar-los que ells són el nostre futur.


El jurat, format pels membres del Grup C3 de Ciència, Cultura i Coneixement de Calldetenes, en va destacar especialment l’estructura dels treballs i la seriositat en el plantejament dels objectius, en el desenvolupament del projecte i en la reflexió de les conclusions. Loreto González, regidora de Cultura, va ser l’encarregada d’anunciar els premiats:

· 1r premi: dotat amb una tauleta digital, al treball titulat: CREACIÓ D’UN CURTMETRATGE. Dels autors: Paula Guerrero i Eva Bujons.

· 2n premi: dotat amb un llibre digital, al treball titulat: LA MÚSICA I LA NEUROCIÈNCIA, dels autors: Ivet Terricabres, Júlia García i Salma Boujloud.

Finalment, les premiades varen presentar els seus treballs guanyadors al públic amb una exposició dels objectius, desenvolupament i conclusions dels respectius projectes de recerca.

D’altra banda, la SC16 a Calldetenes continua fins aquest dissabte 19 de novembre amb les següents activitats:

Dimarts 15 a les 20 h: “Història de la vida a la terra”. A càrrec de Pere Tremolosa, especialista en paleontologia, evolució humana, canvi climàtic i sismologia. Al vestíbul de l’Ajuntament.

Dimecres 16 a les 20 h: “Fauna del nucli urbà de Calldetenes”, sabeu que dins mateix del poble hi crien fagines, eriçons i guineus, i que s’hi poden veure més de vuitanta espècies d’ocells? A càrrec de Jordi Baucells i el Grup d’Anellament de Calldetenes – Osona. Al vestíbul de l’Ajuntament.

Dijous 17 a les 20 h: “Perspectiva històrica del monestir de Sant Tomàs de Riudeperes”. A càrrec de Josep Maria Vila, arqueòleg, historiador i professor de la UAB. Al vestíbul de l’ajuntament.

Divendres 18 de les 17 h a les 20 h: taller i experiment “Cambra de Núvols: Raigs còsmics a la boira de la Plana” A càrrec d’Aina Márquez, estudiant de física i química, i el Grup C3. Al vestíbul de l’ajuntament de Calldetenes. Es recomana portar calçat tancat i guants d'hivern per seguretat en l'experiment.

Dissabte 19 a les 19 h: “Cirurgia plàstica reconstructiva en perspectiva” A càrrec del Dr. JM Collado, director mèdic i cirurgià plàstic i estètic. Al vestíbul de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:43