Per segon any consecutiu, l’entrega dels IV Premis treballs de recerca per a alumnes de la Secció d’Institut Les Margues de Calldetenes ha tingut lloc durant la Setmana de la Ciència. Convocat pels ajuntament de Calldetenes, Folgueroles, Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta i Vilanova de Sau, aquests guardons reconeixen els millors projectes de recerca desenvolupats pels alumnes de 4t d’ESO d’aquest centre d’ensenyament. L’acte ha tingut lloc aquest dilluns 14 de novembre a les 8 del vespre al vestíbul de la Casa de la Vila de Calldetenes.
En la benvinguda Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, va felicitar a tots els participants pel bon nivell demostrat en els treballs presentats i va animar-los a continuar treballant amb el mateix entusiasme per tal que els serveixi per aconseguir els seus objectius acadèmics i professionals. En el seu torn, Maria Vilamala, directora de la SI Les Margues, citant a Woody Allen “m'interessa el futur perquè és el lloc on passaré la resta de la meva vida” va recordar-los que ells són el nostre futur.
El jurat, format pels membres del Grup C3 de Ciència, Cultura i Coneixement de Calldetenes, en va destacar especialment l’estructura dels treballs i la seriositat en el plantejament dels objectius, en el desenvolupament del projecte i en la reflexió de les conclusions. Loreto González, regidora de Cultura, va ser l’encarregada d’anunciar els premiats:
· 1r premi: dotat amb una tauleta digital, al treball titulat: CREACIÓ D’UN CURTMETRATGE. Dels autors: Paula Guerrero i Eva Bujons.
· 2n premi: dotat amb un llibre digital, al treball titulat: LA MÚSICA I LA NEUROCIÈNCIA, dels autors: Ivet Terricabres, Júlia García i Salma Boujloud.
Finalment, les premiades varen presentar els seus treballs guanyadors al públic amb una exposició dels objectius, desenvolupament i conclusions dels respectius projectes de recerca.
D’altra banda, la SC16 a Calldetenes continua fins aquest dissabte 19 de novembre amb les següents activitats:
Dimarts 15 a les 20 h: “Història de la vida a la terra”. A càrrec de Pere Tremolosa, especialista en paleontologia, evolució humana, canvi climàtic i sismologia. Al vestíbul de l’Ajuntament.
Dimecres 16 a les 20 h: “Fauna del nucli urbà de Calldetenes”, sabeu que dins mateix del poble hi crien fagines, eriçons i guineus, i que s’hi poden veure més de vuitanta espècies d’ocells? A càrrec de Jordi Baucells i el Grup d’Anellament de Calldetenes – Osona. Al vestíbul de l’Ajuntament.
Dijous 17 a les 20 h: “Perspectiva històrica del monestir de Sant Tomàs de Riudeperes”. A càrrec de Josep Maria Vila, arqueòleg, historiador i professor de la UAB. Al vestíbul de l’ajuntament.
Divendres 18 de les 17 h a les 20 h: taller i experiment “Cambra de Núvols: Raigs còsmics a la boira de la Plana” A càrrec d’Aina Márquez, estudiant de física i química, i el Grup C3. Al vestíbul de l’ajuntament de Calldetenes. Es recomana portar calçat tancat i guants d'hivern per seguretat en l'experiment.
Dissabte 19 a les 19 h: “Cirurgia plàstica reconstructiva en perspectiva” A càrrec del Dr. JM Collado, director mèdic i cirurgià plàstic i estètic. Al vestíbul de l’Ajuntament.