Guia de mercats municipals. Requisits en l'àmbit de consum
Des de l'Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona s'han elaborat dues guies sobre els requisits de seguretat alimentària i consum que han de complir els mercats municipals, fires i mercats de carrer. Les vàrem presentar el 6 de novembre en un acte adreçat a tècnics municipals dels àmbits de comerç, consum i salut pública al Gastronòmic Fòrum de Barcelona.
Ens complau fer-vos-les arribar perquè creiem que són uns documents molt útils, tant per a tècnics municipals com paradistes, que ens poden ajudar a millorar la seguretat alimentària i els drets de les persones consumidores als mercats municipals, mercats de venda no sedentària i fires.
Guia de mercats municipals. Requisits en l'àmbit de consum
Guia molt pràctica i útil, que recull d'una manera simplificada tota la normativa vigent, basada en el Codi de Consum de Catalunya i complementada amb altres disposicions sectorials. Conté els requisits mínims d'informació a les persones consumidores que són comuns al conjunt del sector empresarial, però també inclou alguns apartats específics per als establiments i parades dels mercats, com ara la informació relativa als horaris comercials, els fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia i les dades que han de constar en el tiquet de caixa.
Requisits de seguretat alimentària per a la venda no sedentària (fires i mercats)
Guia pràctica que recull els requisits que han de complir, pel que fa a les condicions sanitàries, les parades d'aliments durant la realització de mercats no sedentaris i fires per garantir la seguretat dels productes que s'hi comercialitzen. El contingut del document s'ha elaborat tenint en compte les indicacions recollides a la normativa sanitària vigent i a diverses guies de bones pràctiques reconegudes oficialment.
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública