Església de la Mercè
La data d'edificació de l'església de la Mercè és el 1778. Com a edifici del nucli urbà, doncs, és un dels més antics que es conserva. L'església la va idear i fer construir el bisbe de Vic, Manuel de Hartalejo, que el 1778 va obtenir de l'Academia de San Fernando l'aprovació dels plànols per tirar l'obra endavant.
L'edifici és de construcció senzilla, amb un sol cos i teulada a dues aigües. La façana, amb un gran ull de bou, en els seus orígens era arrebossada. Un dels elements que més destaca de l'església de la Mercè és el campanar, en forma de torre octogonal. És un dels elements identificatius del poble.
L'interior de l'església de la Mercè, tot i respirar la mateixa senzillesa que la construcció, es va decorar amb elements a cavall entre el barroc i el neoclacissisme. El bisbe Hartalejo era un gran afeccionat a la pintura i va pintar de mà pròpia els retaules de sant Ramon, sant Josep i sant Joaquim perquè decoressin l'església de la Mercè. A finals del segle XIX els quadres es van transferir a l'església de Sant Ramon d'Albió, lloc on van ser cremats durant la Guerra Civil.
L'altar, fins el 1936, constava amb un retaule-baldaquí ornamentat amb columnes. Els primers mesos del conflicte bèl·lic es va destruir l'interior de l'església i la imatgeria i ornaments que albergava, de manera que es va haver de reconstruir tota la ornamentació interior.
Des de la construcció de la Mercè s'hi han fet diverses modificacions. Una de les reformes que més va variar la fesomia de l'edificiva ser la que s'hi va realitzar el 1996. Aquest any, aprofitant que s'havia de refer l'arrebossat de la façana, es va decidir deixar aquesta amb pedra vista.